Hingstar som varit stationerade på Millegarne de senaste åren

 metall_rubbe metallny
Född: 1994
Mkh: 166 cm
e. Olympic Ferro
u. Edelweiss – Ramiro – Marinier (SF)
Métall är en hingst efter den internationelle dressyrhingsten Olympic Ferro, som har nio godkända söner. Kombinationen Ferro – Ramiro har visat sig mycket lyckad. Métall är den ende godkände hingsten efter Olympic Ferro i Sverige. Métall är en högelegant hingst, som redan visat prov på sin nedärvning genom championatföl och championston. Mètall fick 41 poäng när han visades exteriört i Sverige med bland annat 9 på typen och 9 på traven.
——————————————————————————
rosevelt_rubbe rosevelt_sidobild rosevelt_sidobild2
Född: 2002
Mkh: 166 cm
e. Rotspon
u. Lore – Laurius Crusader xx – Grande
Rosevelt 1110 vann bruksprovet 2006 på Flyinge med höga poäng (högsta omdömet någonsin exteriört): 43 p exteriört, 10 på skritt, 9 på trav, 8 på galopp och 10-10 av testryttare. Ett uttalande från en av testryttarna: ”Rosevelt ger en fantastisk känsla i alla gångarter och är mycket känslig för hjälperna. Lätt i handen och med stor talang för samling. En hingst man kan göra allt man vill med”. Han vann i Herning, Danmark 2006 och kom tvåa 2007 efter Blue Hors Hotline men dock med högst totalpoäng: 9 på skritt, 9 på trav, 9 på galopp, 10 på ridbarhet och 9,5 på utvecklingsbarhet,vilket gav rekordhöga 948 p av 1000 möjliga. Rosevelt 1110 är godkänd i Sverige, Danmark och Hannover. Han har ett underbart temperament och är ädel med mycket power i sina rörelser.
—————————————————————————— —————————————————————-
prestige_namnFödd: 1997
Mkh: 168 cm
e. Silvano N – Goodtimes – Ahorn Z – Ronald
Maskulin långlinjerad hingst med naturlig resning. Väl ansatt hals, bra sadelläge, långt något sluttande kors. Nöjaktig korrekt. Taktmässig skritt, något kort och för dagen något spänd. Taktmässig elastisk trav med god bakbensaktivitet. Avspänd, taktmässig, elastisk skritt. Kraftfull, energisk trav med rund aktion. Lätt luftig, mycket rund bärig och välbalanserad galopp med god elasticitet. 8, 8, 10 p. Fadern, Silvano N var en framgångsrik internationell dressyrhäst, som vid OS i Sydney blev 6:e placerad individuellt, och tog silver med det Holländska laget. Modern, Lavendel 93.12458 Stb. är Keur i Holland.
NY_prestige
—————————————————————————— —————————————————————-
nytt_broere_obeliskBROERE OBELISK  1170 är efter den tyske välkände MATADOR. Obelisk är en ädel, flott hingst med tre utmärkta gångarter. Hans godkände son Onassis DVH 858 var segerhingst på 70-dagarsprovet i Herning 2006 med 9 på temp, 9.25 på skritt, 8.5 på trav och 9.5 på galopp och han var vinnare av 4-årschampionatet 2007 och 2:a i 5-/6-årsklasserna Herning 2008. Tre år i rad (2000, 2001, 2002) var segerfölen vid championatet i Ermelo e. Broere Obelisk. Den Bosch 2004 var en av hans söner res. Segrare. Vid hingstuttagningarna 2005 var fyra av hans söner med till andra uttagningen i den Bosch. Broere Obelisk har bevisat sig utmärkt som både tävlingshäst i internationell svår dressyr och som avelshingst.Länk till Wobelisk e. Obelisk obeliskx2
—————————————————————————— —————————————————————-
zamboucca_NAMN

ZAMBOUCCA 1181 är en mycket modern, långlinjerad och elegant hingst som representerar det eftertraktade Stedinger-blodet. Han är atletisk och stark och korrekt i sin kropp och sina ben. Han har allt i sig som man önskar för en ung blivande toppdressyrhäst! Zamboucca har tre fina gångarter. Hans skritt och galopp är av utmärkt kvalitet och bakbensaktiviteten är fantastisk. Han har en god förmåga att samla sig i alla tre gångarter. Hans galopp är mycket justerbar och Zambouccas trav är taktmässig och vägvinnande. Zamboucca har också mycket elastiska sidorörelser. Zamboucca har en exceptionellt god karaktär av sin mamma Roullet. Morfar Rotspon har utan tvekan lämnat sin berömda ridbarhet till Zamboucca men även mormors far Chablis tävlade internationellt mycket framgångsrikt med en ung ryttare.

zambouccax2
—————————————————————————— —————————————————————-
teilight_rubbe twilightx2
Född: 2000
Mkh: 165 cm
e. Flemmingh
u. Hester – Purioso – Dorut
TWILIGT 1062 är en ädel och högställd dressyrhingst efter den berömde Flemmingh. Morfadern Purioso är en framstående förärvare i både svår dressyr och svår hoppning. Doruto var en av Hollands stora dressyrförärvare. När Twiligt genomförde sitt bruksprov fick han högsta betyg av testryttarna, som bedömde att han var en hingst med mycket bra känsla i alla tre gångarterna, särskilt i galoppen och att han dessutom har mycket lätt för samling. Treårstestet på Öland vann han med 51 p och kom sedan 5:a i finalen på Flyinge i dressyr. Året därpå vann han Kvalitetstävlan i Tingsryd med 43 p exteriört, 8 9 9 i gång och 9 på utvecklingsbarhet. 7-8 i hoppning. Vid 4-årschampionatet segrade Twiligt med 82 % i semifinalen och kom sedan 2:a i finalen. Twiligt´s första årgångar ser mkt lovande ut, eleganta, högställda, korrekta med fina gångarter.

Layout 1